U11: naši hráči se prosadili v zápasech U12 RFA FAČR v Pardubicích!!!

09.11.2017 08:42

Výběrový kemp RFA FAČR pro kategorii U12 se pro letošek uzavřel vydařeným dvojutkáním!

 

Nominovaní: Tichý Miroslav, Helcl Jiří, Jindra Václav, Pěnkava Tomáš, Vrba Štěpán, Kvasil Přemysl, Svatuška Samuel, Kedelidze Konstantin.

Donominovaní k utkání: Michal Ditrich, Vít Klepal (oba ročník 2007)

 

První zápas:  Kolínsko 3:2 Chrudimsko

Střelci: 2x Pěnkava, Tichý

 

Druhý zápas: Kolínsko 4:3 Chrudimsko

Střelci: 2x Klepal, Ditrich, Tichý

 

Výběr Kolínska společně s výběrem Kutnohorska se v podzimní části sezóny potkává na společných trénincích v rámci výběrového kempu RFA Pardubice a účastní se tohoto projektu FAČR, který má za úkol vyhledat kvalitní, mladé talenty a případně jim dále nabídnout, dle slov ředitele RFA Pardubice, pana Ladislava Matrase, nejlepší možný servis v jejich fotbalovém a sociálním rozvoji.

Výběr Kolínska a to nás může těšit, je až na Martina Šimáka z SK Český Brod (k utkáním nenastoupil), poskládán z hráčů našeho SpSm, tedy hráčů FK Kolín. Spolupráce s borci z SpSm FK Čáslav, byla v trénincích příkladná a bylo znát, že se pracuje s tím nejlepším v této věkové kategorii, co mohou naše regiony nabídnout. Tréninky ve vysokém tempu, kvalitní práce s balónem ale i schopnost naslouchat a chtít se dozvědět a naučit z kluků sálala. K vysoké motivaci klukům pomáhalo i k tréninkům vyběhnout v takřka „reprezentačních dresech“ značky PUMA, které v akademii mají a pod dohledem trenéra RFA FAČR Pardubice, Mgr. Jaroslava Jelínka, chlapci předváděli, že si nominaci v kempu zaslouží.

Sladkou odměnou jim bylo právě úterní dvojutkání v sídle akademie, Pardubicích – Ohrazenicích. Donominací k utkání jsme náš tým posílili o dva borce „výběhové přípravky“, hráče ročníku 2007, Míšu Ditricha a Víťu Klepala. Kluci s tím naložili výborně a v utkání zanechali výraznou stopu!

V prvním utkání kluci brzy vedli o dva góly superstřelce Pěny, nejprve díky své agilní hře dorazil gólmanem vyražený míč a o pár minut později, po vytažení Vrby, chytře lobem rozvlnil síť.

Chrudimskému výběru se podařilo vyrovnat, nejprve chyboval (poprvé a naposledy) Kosťa, kdy váhal s rozehrávkou a následně nemohl čelit samostatnému úniku protihráče.

Vítěznou tečku tak utkání nasadil Míra Tichý, kdy pěkně přečetl hru obránce soupeře, který si pouštěl míč za sebe a šikovným, technickým obstřelem brankáře, rozhodl.

 

Druhé utkání bylo úplně jiné, díky průběhu mnohem těžší. Nejprve náš tým inkasoval po rohu, kdy míč propadl vápnem, kde se na zadní tyči vynořil hráč soupeře. Chrudimští v té chvíli působil mnohem živějším dojmem, měl lepší pohyb než my a sevřel nás před brankou. Z tlaku se jim tak podařilo navýšit skóre, kdy využil početní převahu před naší brankou a odskočením od obránce skóroval podruhé.

Klukům se pak podařilo hru srovnat, najednou jich začalo být plné hřiště a opět agilní Pěna nezištnou přihrávkou vyslal Víťu Klepala, který si pak už věděl rady a snížil.

Chvilku po rozehrávce se však podařilo opět navýšit náskok chrudimským po samostatném útoku a přesné, dobře umístěné střele.

Dění na hřišti se však ani díky této brance nezměnilo a my více chtěli, po rohu se prosadil Míra Tichý a po několika minutách stejný hráč namazal před branku Víťovi, který si i tentokrát našel „lafatovsky“ správné místo a balón na dlouhou nohu do sítě dostal.

Chrudimským se nedařilo dostávat před branku, defenziva fungovala skvěle a tak se soupeř odhodlával ke střelám gólových parametrů ale Kosťa branku zamkl a ukazoval bravuru a akrobacii na brankové čáře. Sededůvěru, společně s dvojicí obránců Jindrou a Kvasilem prokazoval i kvalitní rozehrávkou. Po takové akci se zrodila i rozhodující akce, rychlý útok od gólmana přes obránce a zálohu se dostal na Pěnu, který se zbavil obránce, před brankou se pohybem od obránce uvolnil Míša Ditrich a milimetrovou přihrávku chladnokrevně proměnil.

 

Obě utkání měla vysokou herní kvalitu, rozhodčí prakticky neměl důvod písknout do píšťalky. Spád a rychlost jaké utkání měla, to bylo pro nás trenéry obrovským překvapením a zaslouží velkou pochvalu. Po utkání zašel do kabiny i Ladislav Matras a klukům k výkonu pogratuloval. MIchal Pluhař

 

rfapardubice.cz/index.php/2017/11/08/1288/